OmoReader olakšava, poboljšava i potiče čitanje

Aplikacija je namijenjena prvenstveno osobama s disleksijom i drugim teškoćama čitanja ali i ostalim ljubiteljima knjiga.

Kao temelj alata za osobe s disleksijom i drugim teškoćama čitanja oblikovali smo OmoType font sustav visoke čitljivosti i mogućnosti prilagodbe individualnim potrebama korisnika. OmoReader aplikacija, osim pune afirmacije OmoType font sustava, nudi i niz značajki koje olakšavaju čitanje i učenje

Rastavljanje na slogove

Funkcija rastavljanja riječi na slogove pomaže ispravnom čitanju, detekciji slogova te doprinosi ritmu čitanja, pogotovo kod višesložnih riječi.

Lakše i brže čitanje

Uključivanje linija u pozadini teksta olakšava praćenje retka, a njihova animacija pospješuje fokus i brzinu čitanja.

Besplatne knjige

Kroz OmoReader dostupne su vam eLektire, baza besplatnih elektroničkih knjiga s više od 200 naslova. Čitajte lektire, hrvatske klasike i noviju književnu produkciju na ugodnom i vama prilagođenom fontu.

Grupiranje bilješki

Selektirane bilješke iz e-knjiga mogu se grupirati u Grupe bilješki. Osim iz knjiga moguće je dodavati bilješke iz papirnatih publikacija tehnologijom (OCR) za prepoznavanje teksta. što značajno olakšava učenje iz više izvora, bilo digitalnih ili fizičkih.


Grupe bilješki koristan su alat prilikom istraživanja, pisanja seminarskih radova i slično ili za spremanje zanimljivih citata po različitim temama.

Prilagodba fonta

OmoType font sustav, koji čine 52 inačice, oblikovan je posebno za osobe s disleksijom (više na OmoType.com). OmoType font jednostavno je prilagoditi osobnim preferencijama unutar OmoReader aplikacije.

Tekst na dlanu

OmoReader primarno koristi ePub format e-knjiga dok je konverzijom moguće uvesti druge: PDF, FB2, MOBI, DOCX, RTF, TXT.....
Upotrebom fotoaparata na mobilnom uređaju tekstove iz knjiga, časopisa i ostalih tiskovina moguće je uvesti, uređivati i spremati kao bilješke.

Upute za korištenje

Preuzmite upute za korištenje aplikacije

OmoGallery

Grafike, posteri i majice jedinstvenog vizualnog jezika.

Couple / grafika

380,00 HRK

Away / poster

90,00 HRK

TurntableHeads / Grafika

380,00 HRK

Where To / poster

90,00 HRK

Partneri Projekta